четвер, 14 травня 2015 р.

День пам'яті померлих від СНІДу

Кожної третьої неділі травня в світі відзначається День пам'яті померлих від СНІДу. У 2015 році ця дата припадає на 17 травня.
Метою Дня пам'яті померлих від СНІДу є привернення уваги громадськості до цієї проблеми, соціального захисту ВІЛ-інфікованих, профілактики захворювання.
Вперше він був організований 1983 року в Сан-Франциско (США) групою людей, хворих або глибоко стурбованих проблемою СНІДу.
Державні та громадські організації у понад 100 країнах світу відзначають цю дату і проводять заходи, аби згадати тих, хто втратив своє життя від захворювань, спричинених СНІДом, для підтримки людей, що живуть з ВІЛ і постраждалих від його наслідків та для заклику громадськості до рішучих дій з протидії недугу.
ВІЛ-інфекція залишається безпрецедентною за своїми розмірами глобальною проблемою охорони здоров'я. За оцінками ВООЗ, кількість людей, що живуть з ВІЛ/СНІД, у світі становить близько 34 мільйонів людей (дані на 2010 рік). ВІЛ є однією з основних інфекційних причин смерті в світі - за останні три десятиліття він забрав понад 25 мільйонів людських життів.

Немає коментарів:

Дописати коментар